Mededelingen

FLUITEN BIJ  SOCCERBOYS 

Fluiten is leuk, op welk niveau dan ook. Of je nu pupillen, junioren of “het zevende fluit" Bij elke wedstrijd gaat het ergens om. En vergeet niet zonder scheids geen wedstrijd.

Als scheidsrechter leidt je elke wedstrijd in goede banen. Daardoor kunnen spelers en toeschouwers zich concentreren  op waar het allemaal omdraait: Lekker Voetballen.

In samenwerking met de KNVB organiseert Soccerboys (gratis) scheidsrechtersopleidingen: Als je twaalf bent kun je de cursus voor pupillenscheidsrechter al volgen en vanaf je veertiende de BOS-veldvoetbal. BOS staat voor basis opleiding scheidsrechter. Het verplichtte aantal deelnemers aan deze cursussen is komen te vervallen. 

SCHEIDSRECHTERSCOMMISSIE (SRC) 

In overleg met de Vrijwilligerscommissie is de scheidsrechtercommissie ook op zoek naar begeleiders van jeugdscheidsrechters, die bij toerbuurt op zaterdagmorgen in zetbaar zijn.

WAT DOET DE SCHEIDSRECHTERSCOMMISSIE PRECIES? 

Zij stellen en delen scheidsrechters in bij alle wedstrijden waar de KNVB geen scheidsrechter voor beschikbaar heeft. De KNVB verzorgt scheidsrechters  voor de volgende teams: Zaterdag 1 -2-3 en Soccerboys D1. Kortweg gezegd alle teams spelend in de A categorie. Alle overige teams moeten van arbitrage voorzien worden door de scheidsrechterscommissie. Voor het seizoen '15 – '16 voorziet de  commissie voor het ochtendprogramma (jeugd) tijdens de competitie nauwelijks problemen. Maar vroege aanvangstijden van A –, B – en Dames B – wedstrijden zijn een blijvende zorg voor de SRC. Met het jeugdbestuur is o.a. afgesproken dat A en B spelers D- wedstrijden mogen fluiten. Door het structurele te kort aan (senior) clubscheidsrechters (op dit moment 3) kunnen wij in het middagprogramma tijdens de competitie tegen problemen aanlopen.

Zoals al eerder aangegeven hoopt de scheidsrechterscommissie dit in overleg met de vrijwilligerscommissie en het bestuur op te lossen. In sommige gevallen zal er een beroep gedaan worden op spelers van teams van Soccerboys!!!

Voor oefenwedstrijden geldt een andere regeling: De SRC zal een lijst opstellen van beschikbare scheidsrechters, die deze wedstrijden willen fluiten. Deze lijst wordt beschikbaar gesteld aan de coördinatoren en ligt ter inzage in het jeugdhonk.

Indeling van de arbitrage wordt op de zondag voorafgaande aan het competitie- weekend bekend gemaakt via de mail aan de arbiters en op de homepage van Soccerboys. Afmelden gaarne voor woensdag, maar onze voorkeur gaat er naar uit dat u zelf naar een vervanger zoekt. Een kopie van het programma ligt elke zaterdag ter inzage op het clubhuis.

De SRC promoot het volgen van scheidsrechterscursussen en dient een “open oor” te hebben voor klachten, opmerkingen van zowel scheidsrechters, begeleiders als coördinatoren. Zij onderhoudt kontakten met de KNVB inzake scheidsrechters jeugdvoetbal. Naast het organiseren van informatie avonden (Spelregeltesten, die binnenkort verplicht worden) heeft de SRC nauw contact met het jeugdbestuur en begeleidt zij de (jeugd) scheidsrechters bij het invullen van fairplay- formulieren.

SCHEIDSRECHTERS VOOR OEFENWEDSTRIJDEN 

Per van de Berg           010-5213667  
Robin Eibergen            06-15907323 robineijbergen@hotmail
Hans Nering               06-52528072  
John Overeinder           06-46407837 john.overeinder@brandweer.vhr.nl
John van de Ploeg         06-19728208 johnvdploeg@gmail.com
Ben Vis                   010-5215446  
Jacques de Wildt          06-40080649  


Deze lijst zouden wij als SRC graag willen uitbreiden. Door zowel een beroep te doen op coördinatoren als leiders van Soccerboys 1 t/m 11 en onze veteranen hoopt de SRC zijn poole van arbiters uit te breiden. En ondanks het structurele tekort van 3 of meer scheidsrechters per competitieronde hopen wij met steun van bestuur, vrijwilligerscommissie, coördinatoren, leiders en spelers er toch een prachtig seizoen van te maken.

Voor het fluiten van oefenwedstrijden voor de E en F kan je contact opnemen met de scheidsrechterscommissie. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!